SXM verhoogd AOV-leeftijd

Philipsburg – In verband met de toegenomen levensverwachting verhoogd Sint Maarten de pensioenleeftijd van de huidige 62 jaar naar 65 jaar. Sint Maarten komt daarmee in lijn met Aruba, waar de AOV-gerechtigde leeftijd geleidelijk oploopt tot 65 jaar in 2024, met CuraƧao waar de leeftijd op 65 staat en met Caribisch Nederland, waar de AOV-leeftijd met ingang van 2021 voor iedereen 65 zal zijn.

De verhoging tot 65 was een van de vereisten in de instructie van de Rijksministerraad aan het Land Sint Maarten op 8 september 2015. Thans is invoering per 1 juli 2020 van wetgeving die de verhoging van de AOV-leeftijd van 62 naar 65 bewerkstelligt echter een harde voorwaarde voor liquiditeitssteun van Nederland aan de overheid van Sint Maarten in het kader van de verlichting van de gevolgen van de wereldwijde Covid-19 pandemie.

Om te voorkomen dat mensen vlak voor hun pensioen geconfronteerd worden met een onverwachte verhoging van de pensioenleeftijd is een uitzondering gemaakt voor ouderen die op 1 juli 2020 al 60 of 61 jaar zijn. Die personen mogen nog steeds een AOV-uitkering ontvangen zodra zij 62 jaar worden. De feitelijke datum van de invoering van de verhoging de verhoging komt daarmee op 1 juli 2022.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven