Alle updates voor Payroll4 beschikbaar

Updates voor Payroll 4 Curaçao, Payroll 4 Aruba, Payroll 4 SXM en Payroll 4 BES zijn beschikbaar met de belasting tabellen en premies voor 2022.

Voor Curaçao zijn de belastingtabellen geïndexeerd voor inflatie. Ook de verschillende aftrekposten (basisaftrek, ouderenaftrek, alleenverdienersaftrek en kinderafrek) zijn iets verhoogd. De loongrens voor de SVB ZV/OV verzekering is verhoogd van ANG 70,886.40 naar 73,647.60 per jaar.

Op Aruba blijft dit jaar alles hetzelfde in afwachting van geplande hervormingen die in 2023 moeten ingaan.

Voor St. Maarten is (zoals gebruikelijk) nog niets bekend gemaakt. Mogelijk zullen de belastingtabellen ergens in de loop van het jaar met terugwerkende kracht worden aangepast. Dat was de afgelopen jaren ook steeds het geval. Een stijging van de loongrens voor de SZV van ANG 67,816.32 naar ANG 120,000.00 is “pending legislative approval”.

Voor de Bonaire, St. Eustatius en Saba eilanden geldt een verlaging van de belastingvrijesom en de ouderenaftrek in 2022, waardoor de loonheffing stijgen bij gelijk salaris. Volgens de belastingdienst heeft het te maken heeft met de inflatiecijfers van het CBS. “De bevolking heeft minder kosten gehad door de subsidie voor water, elektra en internet”.

3 reacties

  1. Sidney Schoop

    Ik vraag me af met al die verhogingen de belastingdienst er beter van word waarom ik dat vraag ,misschien zie ik het verkeerd ik vind dat de hoogste inkomen er wat wijzer van word. want de aftrek posten worden huger dan normaal. Misschien zie ik het verkeerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven