SZV loongrens naar NAf 120,000

Per 1 augustus 2022 gaat de eindelijk de vorig jaar aangekondigde verhoging van de SZV loongrens in werking. Dat houdt in dat werknemers met een loon tot NAf 10,000 per maand (en een 5- of 6-daagse werkweek) verplicht moeten worden verzekerd bij de SZV.

Als gevolg van de wijziging zullen zo’n 1760 nieuwe verzekerden (werknemers en familieleden) bij de SZV komen. Mits de werkgever de gegevens van de werknemers correct heeft doorgegeven op de portaal van de SZV zal hij door de SZV worden ingelicht welke werknemers onder de verhoging vallen.

Particuliere verzekeraars zijn verplicht restitutie te verlenen voor reeds betaalde ziektekostenpremie over de periode vanaf 1 augustus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven